Ecologisch

Ik heb ervoor gekozen om zoveel mogelijk met ecologische/duurzame materialen te werken. Deze materialen zorgen voor een leefomgeving die gezond is, zonder giftige stoffen of afval dat moeilijk verwerkt kan worden. Het is ook aangenamer en gezonder voor mij om met ecologische materialen te werken en vaak is er minder vervuiling door transport dan bij de gangbare materialen. 

Het is een keuze voor de toekomst van de planeet waarop wij nu wonen en waar onze kinderen en achterkleinkinderen hopelijk nog lang kunnen genieten van een gezonde, groene leefomgeving!

Hout

Hout lijkt op zich een ecologisch verantwoord product omdat het hernieuwbaar is, voor elke gekapte boom kan je een nieuwe planten. Helaas gebeurt dat niet altijd waardoor bossen in sneltempo verdwijnen. Bovendien worden veel houtsoorten van de andere kant van de wereld naar hier getransporteerd en wordt het vaak chemisch behandeld om het langer te doen meegaan. Maar het kan anders!

PEFC

Wat is het PEFC™-label? PEFC is een milieuvriendelijk label dat u vooral vindt op hout en papier. Het toont aan dat het hout in het product zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen. De bossen worden beheerd met een evenwicht tussen de ecologische, sociale en economische functies van het bos volgens de strikte criteria van PEFC. Onafhankelijke controleurs gaan op het terrein na of de boseigenaar zijn engagementen in de praktijk goed naleeft. Op deze manier is het mogelijk 
om illegale houtkap en dus ontbossing tegen te gaan. Het PEFC-label biedt een toekomst aan onze bossen. We moeten verder denken dan vandaag, want ook onze kinderen willen nog genieten van gezonde bossen.

Accoya

Accoya® is het meest toonaangevende hightech hout ter wereld. Accoya wordt gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen, maar doet qua duurzaamheid, dimensiestabiliteit en schoonheid niets onder voor het allerbeste tropische hardhout. Bij de productie van Accoya hout wordt snelgroeiend naaldhout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt. Door middel van een gifvrij proces, dat de natuurlijke schoonheid van het hout bewaart, wordt het hout gemodificeerd tot een nieuw, duurzaam, dimensiestabiel en mooi product dat ook nog eens uitermate milieuvriendelijk is.

Accoya hout opent nieuwe deuren op het vlak van hoogwaardige, duurzame en onderhoudsvriendelijke producten, zoals ramen, deuren, kozijnen, vlonders, gevelbekleding en draagbalken van gelamineerd hout. Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen, zoals duurzaamheid, dimensiestabiliteit, sterkte en schoonheid, is Accoya hout zelfs gebruikt als het voornaamste bouwmateriaal voor een verkeersbrug in de zwaarste verkeersklasse met een uitermate origineel ontwerp.

Accoya helpt ‘s werelds schaarse bronnen van hardhout te beschermen, gaat in buitentoepassingen gegarandeerd 50 jaar mee en in grond- en/of watercontact maar liefst 25 jaar. Een extra voordeel van deze lange gebruiksduur is dat dit helpt de CO2-uitstoot te verlagen.

Accoya hout staat garant voor mooie en duurzame oplossingen, zelfs in de meest veeleisende toepassingen.

Comments