Platte daken

Opbouw

De dakconstructie/roostering maken we met I-liggers. Daarop komen OSB. De isolatie ten slotte bestaat uit houtvezelplaten met Cradle-to-cradle-certificaat. Een andere mogelijkheid is het nog onbekende isolatiemateriaal is Foamglass. Hiernaast gebruiken we ook vaak vellen van geëxpandeerde kurk. Dit heeft een goede isolatiewaarde en is uiterst drukvast.

Dakdichting

Als dakdichtingsmembraan hebben wij gekozen voor EPDM van Resitrix, waarvan de levensduur tot 50 jaar gaat! Bovendien kunnen de restjes EPDM gerecycleerd worden. We kiezen ook voor Resitrix omdat dit product in één laag waterdicht en wortelvast is. Dit is dus ook ideaal voor groendaken.

De vellen EPDM worden door middel van hete lucht aan elkaar gelast zodat ook deze naden waterdicht, wortelvast en uiterst sterk zijn. Omdat er geen vlam gebruikt wordt is er geen brandgevaar tijdens de werken. Om de EPDM op het dak te lijmen gebruiken we een primer op basis van water in plaats van schadelijke solventen.

Om de dakdichting af te werken gebruiken we geen lood, maar een ioodvervanger.

Afwerking

De spondes, kroonlijsten en dakranden worden gemaakt uit verduurzaamd hout zonder chemicaliën, zoals Thermowood of Accoya. De dakrandprofielen zijn bij voorkeur uit hout of zink gemaakt i.p.v. plastic. Dakgoten maken wij uit koper of zink. Beide metalen zijn perfect recycleerbaar en daarom veel duurzamer dan plastic dakgoten.